KOIRAHIERONTA

Olen toiminut koirahierojana vuodesta 2010.Koirahierontaa olen opiskellut Suomen eläinterveydenhuolto-opistossa ja lisäopintoja erilaisilla lyhytkursseilla .Kiinnostuksen kohteina on itselläni erityisesti ikääntyvien ja harrastavien koirien lihashuolto ja ravitsemus.

Koirahieronnat hyödyt ovat koiralle kuitenkin hyvin moninaisia.Paras apu ja hyöty hieronnasta saadaan ,kun sitä käytetään enneltaehkäisevänä ja lihaskuntoa ylläpitävänä.

Lihas -ja kalvokireyksiä voidaan hieronnalla poistaa.Hieronta on myös paikallaan ennen raskasta kisa-tai näyttelysuoritusta.Hieronta parhaimmillaan antaa lisää suorituskykyä ja saattaa parantaa liikkeitä.Varsinkin raskaiden harrastuslajien ,kuten metsästyksen ,palveluskoiralajien ja agillityn harrastajille säännöllinen hieronta tulisi kuulua jo harjoitteluohjelmaan.

Hieronta on myös monelle koiralle rentouttavaa ja saattaa auttaa jopa stressitilojen helpottamiseen.Selkä-ja nivelongelmaiset koirat saavat hieronnasta monesti apua.Varsinkin selkä on koiralla monesti jumissa talven jälkeen jo ihan liukkaiden kelien takia.

HIERONNAN HYÖDYT

Verenkierto paranee,lihasten palautuminen rasituksen jälkeen paranee,vammautumisriski pienenee.Hieronta jälkihoitona auttaa vammojen jälkeisessä parantumisessa,arpikudoksen muodostuminen pienenee,elastisuus paranee.Vaikuttaa lihas-ja kalvokireyksiin, akuuttien vammojen ja traumojen hoito(revähdys/venähdys, 3vrk.varoaika).Tuki-ja liikuntaelinsairaudet,nivelten kulumat ja leikkausten jälkeiset lihassurkastumat.(lääkärin hoitosuositus)Hieronnasta on myös apua selän kuormitusten hoitoon.Myös väsyneiden ja tukkoisten lihasten hoito.Hieronnasta on myös psyykkistä apua, koira rentoutuu hierottaessa,lieventää stressiä ja käy myös kaikenikäisten koirien hemmotteluhoitoina.

Hieronta on myös hyvä kilpailuun/työsuoritukseen valmistava/palauttava hoito.

  MILLOIN EI VOIDA HIEROA

-kuume ja tulehdustilat, rokotusten jälkeen (3 vrk varoaika), ihotulehdukset, tarttuvat taudit, akuutit vammat (3vrk varoaika), syöpä, sydänsairaudet, tiineys.